Ştefan Ilie, preşedintele PNL Tulcea, a declarat, vineri, că a refuzat propunerea avansată de PSD Tulcea de a avea candidaţi comuni la Primăria Municipiului Tulcea şi la Consiliul Judeţean.

„Trebuie să ştiţi că PSD Tulcea a solicitat şi a ajuns la masa negocierilor la PNL ca alegerile pentru Primăria Municipiului Tulcea şi a preşedintelui Consiliului Judeţean să fie pe liste comune, în sensul că eu candidat la municipiu, domnul PSD candidat la judeţ, liste comune. Solicitarea este făcută de către preşedintele PSD Tulcea însoţit de domnul primar de la Jurilovca. Nu am fost de acord cu această propunere, pentru că noi nu avem cum să fim de acord cu această propunere. Eu am patru ani de zile alături de colegii mei de când nu am avut o secundă în care să nu fiu călcat în picioare de toată propaganda PSD, de toată manipularea care s-a încercat a fi distribuită într-un oraş şi într-un judeţ întreg. Noi niciodată nu vom face o alianţă cu ei, şi, culmea, cerută de ei. De ce oare este cerută? De ce este sacrificat contracandidatul meu de la PSD? Pentru că este temerea de a nu câştiga Consiliul Judeţean. Noi vom câştiga în cele mai multe localităţi din judeţul Tulcea, vom câştiga primăria municipiului Tulcea şi preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea”, a declarat Ştefan Ilie, în cadrul conferinţei de presă de vineri.

Preşedintele PNL Tulcea a spus că îşi doreşte ca PNL să aibă 75% dintre primarii după alegerile din 9 iunie.

Şi deputatul George Şişcu a vorbit despre candidatura sa la Consiliul Judeţean.

„În primul rând, dezideratul principal al Consiliului Judeţean trebuie să fie un trai cât mai bun al locuitorilor. Drumuri asfaltate, totul foarte bine pus la punct în zona de sănătate, cu destui medici, pentru că judeţul nostru e destul de izolat. Existenţa proiectelor pentru realizarea celor două drumuri expres, spre Brăila şi Constanţa, îmi dă multe speranţe, deoarece acestea vor fi de mare ajutor pentru dezvoltarea judeţului nostru. Din păcate, încă nu este alocată finanţarea pentru realizarea lor, dar ca preşedinte CJ voi insista mult pentru realizarea celor două drumuri expres, pentru a lega Tulcea de celelalte zone ale României”, a spus George Şişcu.

PNL Tulcea a lansat, vineri, zece candidaţi noi pentru funcţia de primar de comună.