Pentru o mai bună gestionare a activităţii de îngrijiri medicale, Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea solicită Consiliului Judeţean Tulcea modificarea organigramei şi a statului de funcţii ale instituţiei.

Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării în şedinţa plenului CJ de vineri,  numărul de paturi din Secţia de pediatrie scade de la 40 la 25 de paturi, motivul fiind adresabilitatea scăzuta corelată de numărul mic de medici specialişti pediatri angajaţi.

„Nici perspectiva apropiată nu indică vreo schimbare a situaţiei, astfel încât se va pune accent pe internarea copiilor şi pe alte secţii, în cazul în care diagnosticul şi vârsta vor permite acest lucru”, se arată în proiect.

De asemenea, se propune înfiinţarea unui Compartiment de chirurgie şi ortopedie infantilă de sine stătător, cu 15 paturi, în paralel cu desfiinţarea acestuia din Secţia de ortopedie şi traumatologie, care va rămâne cu 30 de paturi doar pentru adulţi. Cele 15 paturi pentru acest compartiment vor fi preluate de la Secţia de pediatrie.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.