Distribuţia ajutoarelor de la Uniunea Europeană a început la Tulcea de la 3 mai, însă zeci persoane cu dizabilităţi sunt nemulţumite că nu se află pe lista de distribuire.

Potrivit şefului Cantinei Sociale Municipale, Marius Fix, pachetele alimentare de la UE se distribuie întâi beneficiarilor de venit minim garantat şi celor care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei, care precizează că la nivelul municipiului Tulcea au fost alocate iniţial 222 de pachete cu alimente, în timp ce numărul beneficiarilor de pe listele iniţiale este de 85 de persoane.

„La nivelul municipiului am primit 222 de pachete, pentru un număr de 86 de beeficiari, dar unul a decedat între timp, astfel că au rămas 85 de beneficiari. Vreau să menţionez  că ajutoarele se distribuie beneficiarilor de venit minim garantat şi de alocaţie pentru susţinerea familiei, aflaţi pe listele iniţiale. După ce se va încheia distribuirea pachetelor pentru aceştia, se va face o listă suplimentară, iar restul de 137 de pachete nedistribuite vor fi repartizate persoanelor cu dizabilităţi, după criteriul <<primul venit, primul servit”, ne-a declarat Marius Fix.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.