Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) Biroul Teritorial Tulcea anunţă un val de proteste în luna iunie. Prima mobilizare în stradă a colegilor lor din Sindicatul Europol a avut loc, ieri, în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

Printre nemulţumirile poliţiştilor se numără neaplicarea legii salarizării, modificările aduse la legea pensiilor militare, deficitul de personal şi situaţia admiterii în şcolile de poliţie.

„Suntem interesaţi să protestăm pentru aplicarea în integralitate a Legii 153 privind salarizarea. În principal ne deranjează modificările pe repede înainte a următoarelor calcule de luat în pensie cu mărirea vârstei de pensionare şi lipsa de predictibilitate în meseria noastră. Eu cred că la un moment dat, la nivel naţional, vom fi din ce în ce mai mulţi, pentru că acest lucru denotă şi implicarea noastră socială, pentru că acolo unde strada nu e ocupată de poliţişti, va fi ocupată în curând de bandiţi”, ne-a declarat vicepreşedintele SNPPC Tulcea, Răzvan Pocora.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.