Regulamentul de organizare şi funcţionare a sistemului de parcări din municipiu ar putea fi pus din nou în dezbatere publică, după ce agenţi economici şi consilieri locali au propus în şedinţa de marţi ca autocarele cu turişti ce vin în municipiu să poată staţiona în zona obiectivelor turistice.

„Aş vrea să propun, dacă se poate face ceva în regulamentul parcărilor pentru staţionarea pe perioadă limitată a autocarelor la obiectivele turistice”, a declarat Raluca Cacencu, administrator de hotel şi restaurant.

Primarul Ştefan Ilie a menţionat faptul că se pot trimite propuneri în acest sens, iar regulamentul parcărilor poate fi pus din nou în dezbatere publică.

„De două ori am trecut prin dezbatere publică regulamentul parcărilor. Aţi fi putut interveni de fiecare dată şi, probabil, îl vom mai avea într-o dezbatere. Faptul că sunteţi supărată că folosiţi o parcare publică, eu cred că ceea ce se întâmplă acum pune într-o ordine  lucrurile. Aveţi parcarea goală. Eu când mă duc la un hotel care nu a fost prevăzut de la început cu o parcare, plătesc parcarea la ghişeu. Pentru 2-3 zile oricine dintre noi plăteşte parcarea dacă este publică şi nu este privată. Veniţi cu propuneri şi vom mai pune în dezbatere”, a precizat Ştefan Ilie.

În continuare, Raluca Cacencu s-a arătat mulţumită de actuala organizare a parcărilor, realizată de administraţia locală.

„Aşa cum este acum lucrurile merg chiar mai bine, mă costă şi mai ieftin, iar locurile nu mai sunt ocupate. Înainte sunam la Poliţia Locală nu venea nimeni”, a spus Raluca Cacencu.

La rândul său, consilierul local PSD, Cezar Marin, a propus înfiinţarea unor puncte în care autocarele să poată staţiona temporar atunci când vin cu turişti.

„Propun ceva ce am văzut în oraşele turistice. Sunt puncte în care au dreptul să oprească autocarele maxim 15 minute şi să debarce sau îmbarce turiştii”, a precizat Cezar Marin.

Primarul Ştefan Ilie a explicat faptul că se va lua în considerare propunerea.

„În cadrul celor două parcări care vor fi construite la preţuri mult mai accesibile pentru oricine, în momentul în care a lăsat turistul la hotel, poate parca în parcarea respectivă fără niciun fel de problemă. Putem crea şi alte parcări pentru aşa ceva. De când se plăteşte parcarea au loc şi autocarele să parcheze”, a declarat Ştefan Ilie.

În prezent, tulcenii care nu respectă regulamentul de parcare sunt amendaţi. Cei care parchează în parcările publice cu plată fără să achite taxa pot fi sancţionaţi cu sume între 1.000 şi 2.000 de lei.

Municipiul Tulcea dispune de peste 2.800 de locuri de parcare publice cu plată, potrivit unei informaţii a administraţiei locale. Poliţiştii locali au dat şi primele amenzi şoferilor care nu au achitat taxa de parcare, după ce au fost iniţial notificaţi.