JT Grup, societatea care colectează deşeurile în Tulcea în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID), a anunţat că începând de astăzi suspendă temporar activitatea de colectare a deşeurilor reciclabile. Operatorul a notificat ieri Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară a Infrastructurii de Deşeuri Menajere Tulcea.

Măsura vine în contextul în care societatea a solicitat autorităţilor majorarea tarifelor pe baza tuturor creşterilor de preţuri, însă până în prezent nu s-a ajuns la un numitor comun şi nu s-a  luat nicio decizie în Adunarea Generală a Acţionarilor.

„Pentru a preîntâmpina colapsul financiar şi implicit colapsul sistemului de salubrizare în aria de delegare S.M.I.D. Tulcea, începând cu data de 07.06.2023 societatea noastră suspendă temporar, activitatea de colectare a deşeurilor reciclabile (fracţia uscată), până la remedierea situaţiei tehnico-economice (aprobarea noilor tarife de salubrizare şi reluarea livrărilor de deşeuri de ambalaje în conturile Organizaţiilor ce Implementează Răspunderea Extinsă a Producătorilor)”, precizează directorul JT Grup, Ionuţ Tudorache.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.