Începând de astăzi, autocarele care transportă turişti pot staţiona gratuit în parcarea special amenajată de Primăria Tulcea, pe strada Tineretului, vizavi de stadionul „Delta”, potrivit unui comunicat transmis, ieri, de instituţie.

„Direcţionarea autocarelor turistice se va face prin intermediul indicatoarelor de orientare ce vor fi montate în municipiu, precum şi prin semnalizare în mediul online (hărţi şi aplicaţii de trafic). Totodată, operatorii de turism sunt rugaţi să direcţioneze către această parcare autocarele care nu au altă opţiune de staţionare”, precizează Primăria Tulcea.

În acest sens, Primăria Municipiului Tulcea a informat pe cale oficială Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Tulcea şi Consiliul Consultativ al Oamenilor de Afaceri din Tulcea.

Măsura vine, după ce în şedinţa de consiliu local de luna trecută, agenţi economici şi consilieri locali au propus ca autocarele cu turişti ce vin în municipiu să poată staţiona în zona obiectivelor turistice.

Municipiul Tulcea dispune de peste 2.800 de locuri de parcare publice cu plată, potrivit unei informaţii a administraţiei locale.