Cei cinci medici membri ai Sindicatului Solidaritatea Sanitară Tulcea care şi-au anunţat intenţia de a demisiona din contractele de gărzi suplimentare nu înştiinţaseră până joi după-amiază Spitalul Judeţean Tulcea, potrivit managerului dr. Tudor Năstăsescu.

Angela Atanasof, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Sanitară Tulcea, ne-a declarat că la nivelul organizaţiei sunt înregistraţi 12 medici.

„Deocamdată doar aproximativ cinci medici din cei 12 care sunt membri ai Sindicatului <<Solidaritatea Sanitară>> şi-au anunţat intenţia de a demisiona din contractele de gărzi suplimentare. Nu a fost foarte îmbrăţişat acest aspect, deoarece o parte dintre colegi nu au înţeles că este doar o intenţie”, ne-a declarat Angela Atanasof.

Managerul SJU Tulcea, dr. Tudor Năstăsescu, este de părere că o rezolvare a situaţiei nu este demisia, ci schimbarea legii salarizării.

„Nu am fost înştiinţat oficial. Trebuie să se modifice legea astfel încât să putem lua banii în mod normal, pentru că este tot muncă, cu atât mai mult pe timp de noapte. Nu poţi să plăteşti noaptea cu 40% din ceea ce plăteşti ziua, mai ales că stai până a doua zi dimineaţă. Cei din Comitetul Director, cum sunt eu, dacă vor să facă gardă, a doua zi o iau de la capăt. Nu susţin demisiile, ci schimbarea legii salarizării”, a precizat dr. Tudor Năstăsescu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.