Primul din cele 30 de autobuze electrice care vor intra în dotarea Transport Public Tulcea, până la finalul anului, a sosit în municipiu şi a intrat pe traseu.

Până la începutul lunii septembrie, alte nouă autobuze, parte din acelaşi lot, vor intra în flota Serviciului de Transport Public Tulcea, urmând ca parcul companiei să fie completat cu un nou lot de 20 de autobuze electrice.

Autobuzele electrice sunt achiziţionate prin intermediul a două finanţări europene, din care se vor acoperi şi alte componente legate strict de îmbunătăţirea infrastructurii de transport în comun, staţii pentru călători, dotate cu sisteme de informare, automate de eliberare a biletelor, dar şi înfiinţarea unui depou nou, cu garaj, spălătorie, dispecerat şi clădire administrativă.

La inaugurarea autobuzului a fost prezent şi city managerul Nicolae Bibu, care a apreciat eforturile colegilor din administraţia publică, datorită cărora accesarea fondurilor pentru aceste proiecte a reprezentat un obiectiv îndeplinit.

„Astăzi am testat primul autobuz electric intrat în dotarea transportului public local, alături de colegii din Primărie şi STP. Este rezultatul muncii lor, precum şi al altor colegi din instituţie care nu aşteaptă laude, marea lor satisfacţie fiind aceea că pot schimba în bine viaţa comunităţii. Rezultatele muncii lor vor fi din ce în ce mai vizibile, iar transportul public este doar una dintre componente. Am parcurs un traseu pe străzile Isaccei – Păcii – Corneliu Gavrilov – Viticulturii – sens giratoriu Lidl – Barajului – 1848 – Isaccei. Autobuzul este perfect operabil în condiţii de deal – a parcurs în urcare, fără probleme, panta de pe strada Viticulturii. După o nemeritat de lungă aşteptare, tulcenii vor avea parte de un transport public civilizat. Iar celor care ne vor reproşa, din nou, starea proastă a drumurilor, le repet: noi facem ceva ce nu s-a făcut niciodată în acest oraş – peste 60 de kilometri de străzi din municipiu sunt în curs de reabilitare integrală, trainică, cu asfalt turnat pe fundaţie, nu pe pământ”, a transmis Nicolae Bibu.

Autobuzele electrice respectă toate standardele europene şi beneficiază de cele mai diverse dotări: aer condiţionat şi încălzire, sisteme de siguranţă şi de informare, accesibilitate pentru persoane cu dizabilităţi, rampă pentru cărucioare, WI-FI, prize şi camere video.

Străzile aferente celor cinci trasee de transport public cu autobuze nepoluante sunt Isaccei (aproximativ 1,267 km), Babadag (aproximativ 2,077 km), Babadag (racord DN22 – staţie de capăt, aproximativ 300 m), Mahmudiei (aproximativ 2 km) şi Eternităţii (aproximativ 1,440 km),