Aproape 70 de străzi cu o lungime totală de 53 de kilometri din municipiul Tulcea sunt reabilitate în momentul de faţă prin cinci proiecte iniţiate de Primăria Tulcea, investiţiile fiind finanţate din fonduri europene, Programul Naţional „Anghel Saligny”, un împrumut bancar şi bugetul local.

Pe lângă reabilitarea şi modernizarea sistemului rutier, sunt incluse şi lucrări tehnico-edilitare la reţelele de apă şi canalizare, precum şi la reţeaua de preluare a apelor pluviale şi se realizează lucrări de canalizare, transferul cablurilor aeriene de pe stâlpi în reţele subterane.

„Pe strada Păcii, avem o lucrare complexă care a inclus atât reţeaua de apă şi canalizare, cea de preluare a apelor meteorice, cât şi realizarea sistemului de canalizaţie subterană. Astfel, actualii stâlpi din beton vor fi înlocuiţi cu stâlpi pentru lămpile de iluminat, trotuarele vor deveni mai spaţioase, iar străzile vor avea un aspect mai aerisit”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Strada Păcii este inclusă într-un pachet de lucrări care vizează încă şapte străzi, valoarea totală a lucrărilor care se execută în cadrul acestui proiect fiind de peste 34,7 milioane de lei.

„Acum, pe strada Păcii, se fac lucrări pentru scoaterea stâlpilor de pe trotuar şi de canalizaţie, pentru introducerea cablurilor electrice şi de internet în subteran, care durează. La final, se va turna stratul de asfalt. Vom trece apoi pe strada Corneliu Gavrilov, unde nu avem sistem de ape pluviale. Dacă în ultima perioadă nu aţi mai văzut caiace, în centrul oraşului, în timpul ploilor, este pentru că am finalizat cele mai importante probleme de pe strada Păcii. Acum, situaţiile deosebite sunt pe Corneliu Gavrilov, acolo unde sistemul actual de canalizare al apelor menajere preia şi apele pluviale, lucru permis la momentul construirii, dar anormal, în momentul de faţă”, a precizat primarul Ilie.

Lucrări de canalizare se mai fac şi pe strada I.L. Caragiale, investiţiile din această zonă incluzând şi înlocuirea şi modernizarea conductelor vechi de apă şi canalizare, înlocuirea pietrei cubice cu asfalt şi reabilitarea trotuarelor. Valoarea totală a lucrărilor de pe această stradă este estimată la circa 3,16 milioane de lei.

Printre lucrările importante pentru traficul din municipiu se află şi construirea unei străzi de la zero, în apropierea Spitalului Judeţean, care va fluidiza circulaţia în orele de vârf. Este vorba despre  Strada Militari, care va realiza legătura străzii Spitalului cu strada Barajului, prin spatele unităţii militare de pe 1848.

De asemenea, se va realiza şi o nouă arteră care le va oferi tulcenilor din cartierul Vărărie Baltă acces la o stradă principală a oraşului.

În municipiul Tulcea există 393 de străzi cu o lungime totală de circa 150 de kilometri.