Sute de beneficiari au primit bani, fără să fie îndreptăţiţi, ca urmare a solicitărilor realizate pe baza ordonanţelor de guvern cu măsuri pentru protejarea populaţiei şi a firmelor, a salariaţilor şi a angajatorilor în timpul pandemiei COVID-19.

Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Tulcea i-au fost transmise spre executare un număr de 11 titluri executorii în sumă de 614.608 lei  din care s-a recuperat şi virat către Fondul de Garantare suma de 98.536 lei, se arată în raportul prezentat de instituţia statului   în cadrul lucrărilor Colegiului Prefectural de luni.

„La data de 30.06.2023 au rămas spre executare un număr de 8 titluri executorii în cuantum de 516.072 lei. Pentru acestea au fost instituite somaţii, popriri, nu s-au aplicat sechestre, nedeţinând bunuri urmăribile ca urmare a interogării aplicaţiei informatice PATRIMVEN. Recuperarea creanţelor este îngreunată şi de faptul că, deşi deţin conturi bancare, nu tranzacţioneză prin acestea“, se arată în raportul AJFP Tulcea, semnat de Mihaela Costache, şef administraţie.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.