Eleva Ivanof Elena Tamara a obţinut menţiunea onorabilă la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, desfăşurată zilele trecute la Bansko, în Bulgaria.

Tamara a absolvit şefă de promoţie anul acesta la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, iar participarea ei la prestigioasa competiţie internaţională şcolară a fost posibilă graţie fondurilor alocate de Primăria Tulcea, în valoare de 11.000 lei.

Am vorbit cu Elena despre experienţa din Bulgaria şi planurile sale.

„Pot spune că a fost o experienţă frumoasă. A fost şi greu, pentru că această olimpiadă presupune cel mai înalt nivel olimpic. Subiectele sunt concepute să fie cât mai grele şi cât mai interesante. Ele sunt gândite de o echipă foarte mare de profesori din întreaga lume şi uneori gândite ani întregi, ceea ce le face foarte interesante. Întreaga experienţă a fost ceva unic, socializarea, întâlnirea persoanelor cu aceleaşi interese ca şi mine”, ne-a spus Elena.

Pasionată de lingvistică, Elena se gândeşte la matematică, domeniu în care vrea să performeze.

Performanţa elevei tulcene a fost amintită şi pe pagina de socializare a Primăriei Tulcea, şi nu întâmplător: „Graţie unui proiect de hotărâre de Consiliu Local, Elena Tamara Ivanof a primit banii necesari pentru deplasarea şi participarea la această Olimpiadă Internaţională. Felicitări consilierilor municipali care au votat proiectul: probabil cea mai deşteaptă investiţie din bugetul local din acest mandat al lor”.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.