Începând de ieri, tulcenii şi turiştii pot vizita Muzeul de Etnografie şi Artă Populară din Tulcea, după ce a fost închis timp de patru ani, pentru un proiect de restaurare.

Proiectul de restaurare a muzeului a fost finanţat din fonduri europene, prin ITI-Delta Dunării, şi a avut un buget de circa 18,8 milioane de lei.

„Acest muzeu se doreşte a fi un popas în traseul turistic al celor care ne trec pragul, care se îndreaptă spre Delta Dunării sau spre municipiul Tulcea. Este o altă îmbogăţire a patrimoniului ICEM, iar în acest sens vreau să vă reamintesc că recent a fost redeschisă Casa Panaghia, iar în  curând urmează să recepţionăm investiţia privind Farul Sulina. Îmi exprim convingerea că specialiştii ICEM vor gestiona cât mai bine tot acest patrimoniu, unul foarte bogat  – vă reamintesc că numai aici la etnografie, avem peste 9000 de exponate, şi doresc să îi felicit pentru faptul că ne oferă posibilitatea de a ne  mândri, în continuare, cu obiective importante puse la dispoziţie tulcenilor, dar  şi a  celor care vin să ne treacă pragul“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă prilejuite de eveniment.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.