Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea, Horia Teodorescu, a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, cele două variante care se discută acum la nivelul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru drumul expres Tulcea – Brăila şi a precizat că viitoarea şosea va fi una nouă.

Preşedintele Teodorescu a precizat că i-a spus ministrului Transporturilor ca drumul expres de la pod spre Tulcea şi Constanţa trebuie să capete prioritate zero.

„Am discutat cu domnul ministru al Transporturilor, căruia i-am spus că drumul expres de la pod spre Tulcea şi Constanţa trebuie să capete prioritate zero, în condiţiile în care suntem sufocaţi mai ales pe tronsonul Două Cantoane – Constanţa, precum şi pe descărcarea de la podul peste Dunăre. Am reuşit să obţinem avizarea de la Jaspers şi mă bucur că am avut această întâlnire pe tema drumului expres. Aş fi foarte bucuros ca în toamna anului viitor să avem studiul de fezabilitate finalizat, conform asigurărilor date de reprezentanţii CNAIR şi ai proiectantului. Cred că toate investiţiile realizate până în momentul de faţă, la care se adaugă şi acest proiect al drumului expres, vor face ca judeţul Tulcea să capete, din punct de vedere al infrastructurii, atractivitate pentru investitori, una dintre sursele importante de dezvoltare în zonă. Să dea Dumnezeu să finalizăm şi acest drum expres, aşa cum am finalizat podul, astfel încât să îndeplinim cerinţele Strategiei de conectivitate pentru dezvoltarea judeţului”, a declarat preşedintele Horia Teodorescu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.