Dacă ieri s-au desfăşurat lucrări de asfaltare pe str. Alexandru cel Bun, astăzi şi mâine, dar şi în primele două zile ale săptămânii viitoare, se asfaltează str. Forestierului, a anunţat primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie.

Tot săptămâna viitoare, miercuri şi joi, se va asfalta strada Militari, prima stradă realizată de la zero în municipiu. Lucrările la noua stradă, care va avea reţele noi de apă, canalizare şi iluminat public, au început la sfârşitul lunii iunie.

„Pe aceste străzi, ce a fost mai greu a trecut. Dificile au fost lucrările realizate simultan, pentru terasare, pentru iluminat, apă, canalizare, care au avut nevoie de timp şi de o atentă coordonare. Nu este doar o simplă asfaltare, ci sunt lucrări complexe unde au lucrat mai multe instituţii şi unde a fost nevoie de timp”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Prin construirea străzii Militari, care face legătura între străzile Spitalului şi Barajului, prin spatele unităţii militare, se va reduce presiunea de pe strada 1848 şi de pe sensul giratoriu din str. Barajului (Kaufland), fiind astfel realizată o alternativă directă spre actuala centură.