Municipiul Tulcea este un şantier în lucru. Din câte se pare, lucrurile nu se vor opri aici, în ciuda disconfortului pe care tulcenii îl reclamă. Prin programul Anghel Saligny, alţi 16 kilometri de şosea vor intra în proces de reabilitare. Una dintre străzile prinse în proiect este  Viticulturii. De-a lungul timpului, mulţi concitadini au reclamat starea trotuarelor, dar şi a străzii, implicit.

„Strada Viticulturii este inclusă într-un lot mai mare de lucrări, care prevăd 16 kilometri de şosea. Licitaţia pentru aceste lucrări a avut loc, lucrarea a fost şi atribuită. Documentul a fost semnat cu o clauză suspensivă. De ce? Lucrările sunt finanţate pe proiectul Anghel Saligny şi semnarea contractului este aşteptată de pe o săptămână pe alta. Noi am trimis la Ministerul Dezvoltării toate lămuririle care ne-au fost cerute. Aşteptăm OK-ul şi semnarea contractului. Atunci când este semnat, vor începe efectiv lucrările de reabilitare în acest nou tronson de investiţii în infrastructură”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

Strada Viticulturii a revenit anul trecut în patrimoniul municipiului, după ce Consiliul Judeţean o preluase în ideea că va intra într-un proiect de modernizare, parte a DJ 22N, Tulcea-Chilia Veche, pe bani europeni. Documentaţia nu a putut fi însă depusă de Consiliul Judeţean în vederea obţinerii finanţării, deoarece cărţile funciare au fost atacate în instanţă.

S-a pierdut atunci finanţarea europeană de peste 203 milioane lei.

După cinci ani, cât a fost în patrimoniul judeţului, strada Viticulturii va intra în proiectul de reabilitare a arterelor rutiere, o porţiune de 16 kilometri, în tandem cu străzile :9 Mai, Silvestru, Pictor Al Ciucurencu, Pescarilor, Şcoalei, Prudenţei, Dianei, Malcoci, Salcâmilor, Zimbrului, Agricultori, Elena Doamna, Călugăreni, Rozmarin, Aleea Mugurel, Aleea Păunului, Miron Costin, Aleea Miron Costin, Allea Războieni, Gazelei, Energiei, Horia, Cloşca, Crişan, Câmpului, Aleea Cristina, Aleea Meduzei, Pinului, Chiparosului, Socului, Al. Sulfinei, Viticulturii, Mahmudiei (tronson), Vărărie Baltă, Taberei, Rogozului, Racului.

Valoarea acestui proiect este de 44.132, 47 de lei, finanţat prin Anghel Saligny.