Câteva zeci de persoane din oraşul Măcin au protestat luni, între orele 8,30 şi 11,00, faţă de o decizie a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de a interzice parcarea şi staţionarea maşinilor în centrul urbei, astfel încât traficul în localitate a fost blocat.

Oamenii sunt nemulţumiţi din cauza interzicerii parcării şi staţionării pe un segment din drumul european care trece prin centrul oraşului Măcin şi spun că, în lipsa parcărilor anulate începând de la sfârşitul săptămânii trecute, de CNAIR, se vor descurca foarte greu, în condiţiile în care în zonă sunt instituţii publice sau de interes public, dar şi societăţi private care nu au cum să-şi facă aprovizionarea în lipsa spaţiilor de parcare de pe drumul european.

Primarul oraşului Măcin, Gheorghe Văcaru, spune că protestul nu este autorizat, însă dă dreptate oamenilor.  Domnia sa ne-a declarat că  a solicitat CNAIR o soluţie de fluidizare a traficului, dar care să nu afecteze pietonii sau activitatea agenţilor economici sau instituţiilor.

„Se pare că această variantă găsită de cei de la drumuri nu convine cetăţenilor. Eu, astăzi (n. red.-ieri) am făcut o nouă adresă către CNAIR, prin care le comunic că soluţia  găsită nu este cea mai bună. Să găsească alta, pentru că  oamenii sunt nemulţumiţi. Au şi dânşii partea lor de dreptate. Acolo sunt bănci, notariate, agenţi economici. Cum adică? Dintr-o dată nu se mai poate parca”, ne-a declarat primarul Gheorghe Văcaru.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.