Locuitorii din municipiul Tulcea racordaţi la Energoterm nu au apă caldă şi nici nu vor avea  mai devreme de două săptămâni. În şedinţa Consiliului Local Tulcea din august, consilierii locali au aprobat hotărârea prin care capitalul social al Energoterm, societate aflată în subordinea Primăriei Municipiului Tulcea, a fost majorat cu 2.500.000 lei, soluţie prin care administraţia locală rezolva, parţial, problema suspendării furnizării gazului. Deocamdată, banii nu au fost viraţi către Energoterm, societatea având de depus documente la care încă se lucrează.

„Toată lumea mă întreabă. Dar vă spun: nu avem gaz deocamdată. Consiliul Local  a aprobat alocarea sumei de 2,5 milioane de lei pentru a plăti datoria la furnizorul de gaz. Nu i-am primit încă deoarece trebuie să depunem nişte documente la primărie: analize economice, expertize, evaluări, documentaţii, expertize  ANEVAR. Eu sper ca în două săptămâni să rezolvăm aceste probleme şi să ne fie daţi banii.  Cu ce primim de la Consiliul Local, cu ce mai avem şi mai recuperăm noi de la consumatorii noştri, sperăm să reluăm furnizarea serviciilor”, ne-a declarat, ieri, Ionel Zamfir, directorul Energoterm.

Valoarea gazului consumat pentru producerea utilităţilor către beneficiari pe timp de iarnă este de 5-6 milioane de lei. Cei 2,5 milioane de lei înseamnă preţul gazului pe o lună de producere a apei calde.

Datoria societăţii Energoterm la furnizorul de gaz este de 3,5 milioane de lei. Vorbim, evident, de acelaşi cerc vicios: beneficiarii acumulează datorii la Energoterm.  La rândul său, societatea intră în sincopă financiară şi nu are cu ce plăti gazul consumat. Ca atare, furnizorul de gaz închide robinetul, Energoterm  trage pe dreapta iar gura târgului nu o opreşte nimeni.

La ora actuală, potrivit directorului Ionel Zamfir,  Energoterm are de recuperat de la beneficiarii săi datorii de 3,3 milioane de lei.

Furnizarea apei calde la blocurile din municipiu a fost sistată din data de 21 iulie din cauza debitelor înregistrate la furnizorul de gaz.