Primele 10 autobuze pentru care Primăria municipiului Tulcea a semnat, în 2021, contractul de finanţare în valoare de 38.655.079,5 lei, liderul de proiect fiind Ministerul Lucrărilor Publice, vor fi preluate în domeniul privat al municipiului, prevede un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Ştefan Ilie şi aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de mâine. Acestea vor fi atribuite în concesiune Societăţii de Transport Public SA. Pe lângă autobuze vor fi preluate şi cele 10 staţii de încărcare lentă şi trei staţii de încărcare rapidă.
În luna iulie, Societatea Transport Public SA din Tulcea a primit zece staţii de încărcare electrică şi un autobuz ecologic, mijlocul de transport depăşind cu succes testul autorităţii locale.
Potrivit Primăriei Tulcea, autobuzele electrice respectă toate standardele europene şi beneficiază de cele mai diverse dotări: aer condiţionat şi încălzire, sisteme de siguranţă şi de informare, accesibilitate pentru persoane cu dizabilităţi, rampă pentru cărucioare, chiar şi mufe de încărcare USB destinate călătorilor.
Străzile aferente celor cinci trasee de transport public cu autobuze nepoluante sunt Isaccei (aproximativ 1,267 km), Babadag (aproximativ 2,077 km), Babadag (racord DN22 – staţie de capăt, aproximativ 300 m), Mahmudiei (aproximativ 2 km) şi Eternităţii (aproximativ 1,440 km),
Până la sfârşitul anului la Tulcea urmează să ajungă şi alte 20 de autobuze electrice, 20 de staţii de încărcare lentă şi alte cinci pentru încărcare rapidă, tot prin intermediul unei finanţări europene.
Câştigătoarea licitaţiei este BMC Truck & Bus S.A, înregistrată în Ilfov.