Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea au constatat recent depăşiri de substanţe opiacee din seminţe de mac folosite în mai multe unităţi de alimentaţie publică din judeţ. Este vorba despre o brutărie – patiserie, un laborator de cofetărie şi două patiserii.

Una dintre firmele de profil care a primit vizita inspectorilor sanitar – veterinari este şi cea manageriată de Nicuşor Crăciun. Scopul vizitei inspectorilor sanitar – veterinari a fost de a preleva probe din seminţele de mac folosite pentru  produsele de cofetărie – patiserie, în cadrul unei tematici de control realizate la nivel naţional.

„Domnii de la Direcţie au venit şi la noi, chiar săptămâna trecută. Ne monitorizează mereu. Dar nu ne-au spus nimic. Înseamnă că nu este nimic în neregulă. Însă eu acum aud de la dumneavoastră. Noi nu folosim mac în cantităţi mari. Mai mult la cozonacul cu nucă sau la nişte brioşe cu mac. Macul se foloseşte mai mult în Ardeal. Acum, ce să vă spun? Este mac şi mac. Poate un anumit fel are drog în el. Ca şi cânepa. Este cânepa folosită în industria textilă, dar şi cânepa din care se extrag substanţe pentru industria farmaceutică”, ne-a declarat Nicuşor Crăciun.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.