Primăria Tulcea a lansat două proceduri de achiziţie publică a lucrărilor de reabilitare energetică a unui număr de şapte blocuri din municipiu, investiţia urmând să se realizeze din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 5 – Valul Renovării.

Una dintre licitaţii vizează execuţia lucrărilor pentru proiectul „Reabilitare energetică bloc P1 şi bloc I1- Asociaţia de proprietari nr. 6”. Cele două blocuri se încadrează în clasa de risc seismic Rs II şi sunt într-o stare necorespunzătore din punct de vedere al eficienţei energetice, potrivit expertizelor tehnice şi a auditurilor energetice. Firmele interesate pot depune oferte de preţ până la data de 8 noiembrie 2023, ora 15.00.

Pentru blocul I1 din strada Isaccei nr.3 valoarea totală a investiţiei se ridică la 3.332.633,18 lei, inclusiv TVA, iar pentru blocul P1 din strada Păcii nr.2, valoarea totală a investiţiei este de 6.846.191.,77 de lei, inclusiv TVA. Intervenţiile propuse vizează lucrări de rezistenţă a clădirilor, lucrări de arhitectură, lucrări la instalaţiile electrice, sanitare şi termice.

A doua licitaţie vizează „Reabilitare energetică bloc 4, str. Babadag nr. 10, bloc 6, str. Babadag nr. 12, bloc 7, str. Babadag nr. 15, bloc 8, str. Babadag nr. 14, bloc 10, str. Babadag nr. 16, Asociaţia nr. 47”.

Lucrările vizează izolare termică a faţadei (parte vitrată şi parte opacă), reabilitare termică a sistemului de încălzire şi a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice pentru consum propriu, instalarea unui sistem de climatizare si ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitare/modernizare a instalaţiilor de iluminat în clădiri.

Ofertele se depun prin intermediul SEAP până la data de 9 noiembrie 2023, ora 15:00.