La Casa Avramide a fost vernisată miercuri expoziţia „Jurnal cromatic tulcean”, semnată de Mioara Mitu, evenimentul fiind organizat în cadrul proiectului omonim finanţat de Primăria municipiului, în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion”, Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean.

Expoziţia reuneşte 40 de tablouri realizate în ulei şi acrilic pe pânză în care artista şi-a propus să redea atât frumuseţea peisajelor din nordul Dobrogei, cât şi unicitatea credinţelor etniilor din zonă.

„Ideea proiectului a venit în primăvară, la sugestia domnului primar, care mi-a zis să mă gândesc la un proiect finanţat de Primăria Tulcea şi la ce puteam să mă gândesc decât la organizarea unei expoziţii şi realizarea unui album de artă. Titlul proiectului a venit în mod natural, ştim că jurnalul este o transpunere a gândurilor şi simţămintelor personale pe hârtie. Jurnalul meu este unul cromatic, care se întinde pe 40 de pânze, toate în tehnica ulei şi acrilic pe pânză”, a declarat în cadrul evenimentului Mioara Mitu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.