Mediul de afaceri din România nu mai poate suporta, acum, o nouă creştere a salariului minim pe economie, consideră Sterică Fudulea, secretar general al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

„Nu cred că în acest moment cineva din mediul de afaceri mai poate suporta o nouă creştere. Poate la mijlocul anului viitor, am putea discuta acest subiect, însă trebuie să vedem cum se va desfăşura activitatea economică în perioada următoare. Noi am susţinut întotdeauna salarii decente pentru angajaţi, însă trebuie găsit un echilibru, iar mediul de afaceri să determine statul să devină mai eficient”, ne-a declarat Sterică Fudulea.

Reprezentantul mediului de afaceri a criticat, încă o dată, impozitare foarte mare pe forţa de muncă.

Ieri a avut loc o întâlnire a Consiliului Naţional Tripărtit, cu privire la sectoarele de activitate pe care vor exista în viitor negocieri colective privind salariile şi beneficiile.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat la finalul întâlnirii că la începutul lunii decembrie Consiliul Naţional Tripartit se va reuni pentru discuţii pe tema salariului minim.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.