Proiectul de hotărâre privind participarea UAT Municipiul Tulcea ca membru fondator la înfiinţarea Asociaţiei „Organizaţia de Management al Destinaţiei Turistice – Municipiul Tulcea” şi statutul acesteia a fost votat la sfârşitul săptămânii trecute într-o şedinţă de îndată.

„Iniţiatorul proiectului a fost primarul Ştefan Ilie, căruia îi mulţumesc pentru toată implicarea de până-n prezent şi pentru efortul depus ca acest proiect să fie adoptat. Pentru a asigura stabilitate şi continuitate organizaţiei, el va juca şi rolul de preşedinte în Consiliul Director, pro-punere discutată şi agreată încă de la prima întâlnire cu antreprenorii tulceni din turism. Aş vrea să le mulţumesc şi tuturor consilierilor locali care au votat pentru acest proiect. Dar şi celor doi consilieri de la USR care s-au abţinut. Refuzul lor mă motivează şi mai mult să dovedesc cât de benefică va fi pentru comunitatea locală şi pentru turismul tulcean această iniţiativă”, a transmis Alexandru Filip, .

Pe lângă aprobarea statutului asociaţiei turistice, proiectul prevede şi asumarea integrală din partea Primăriei Tulcea a bugetului minim necesar impus de lege (30.000 EUR) şi redirecţionarea integrală a sumelor colectate lunar de Primărie din taxa de promovare turistică de la unităţile de cazare. Suma alocată anul viitor pentru bugetul OMD-ului este estimată la 35.000 – 40.000 euro.

„Urmează ca toţi membrii să semneze statutul şi în paralel mai avem câteva documente de pregătit, la etapa aceasta o să muncim săptămâna asta. Sperăm că poate la începutul săptămânii viitoare să trimitem documentele spre Ministerul Turismului pentru a fi înregistrate şi verificate. Cel mai probabil, la începutul anului viitor procedura şi finalizată”, ne-a declarat coordonatorul Organizaţiei de Management al Destinaţiei, Alexandru Filip.

Prin proiectul de hotărâre s-a aprobat şi participarea financiară a UAT Municipiul Tulcea la constituirea patrimoniului iniţial al OMD, cu suma de 150.000 de lei.