Primarul Ştefan Ilie consideră că proiectul de înfiinţare a Organizaţiei de Management al Destinaţiei Tulcea nu a trecut de votul consilierilor din considerente politice, acest lucru fiind în defavoarea interesului public.

„Nu a trecut pentru că nu au vrut consilierii să treacă. Consider că a fost doar o reacţie politică în defavoarea interesului public şi sper ca, în perioada următoare, doamnele şi domnii consilieri să privească cu mai multă atenţie legislaţia cu privire la OMD-uri, fiindcă nu are nicio legătură înfiinţarea acestor OMD-uri cu acele organizaţii din trecut la care se face referire că am ieşit din ele. Acestea nu erau organizaţii de management, ci erau nişte simple asociaţii care consumau bani fără să aibă un cadru legal şi fără să fie în interesul municipiului Tulcea”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Niciunul dintre consilierii locali care au avut intervenţii asupra subiectului nu s-a declarat împotriva înfiinţării OMD-ului. În schimb, au punctat faptul că primarul Ştefan Ilie este şi preşedintele Consiliului Director al OMD, că nu este prevăzută o ţintă de creştere a numărului de turişti, că nu au suficiente date legate de modul în care va funcţiona OMD-ul, sau că municipiul a mai făcut parte dintr-o asociaţie similară.

„Dacă persoana mea îi deranjează din funcţia de preşedinte al acestui organism, firească de altfel, fiindcă asigur o continuitate, oricând pot eu să mă retrag şi aştept propunerea lor pentru a o propune Consiliului Director. Pentru că am fost ales, nu m-am autonumit, am fost ales de către Consiliul Director. Dar în primul rând, le-aş recomanda să citească legislaţia, să lase interesul politic şi să meargă spre interesul public. O să facem o şedinţă extraordinară şi sunt convins că unii dintre consilieri vor citi cu atenţie legislaţia”, a subliniat Ştefan Ilie.

Săptămâna trecută, în cadrul şedinţei de plen a Consiliului Local, proiectul de hotărâre privind participarea unităţii administrativ teritoriale a municipiului Tulcea ca membru fondator la înfiinţarea  asociaţiei OMD în municipiul Tulcea şi aprobarea statutului acesteia, iniţiat de primarul Ştefan Ilie, a fost respins cu 10 voturi pentru şi 9 abţineri.

Primăria municipiului Tulcea a început, în luna octombrie, demersurile pentru înfiinţarea unei organizaţii de management a destinaţiei turistice, OMD, astfel încât anul viitor vizitatorii vor avea o nouă hartă turistică a oraşului şi acces la aplicaţii care să le ofere noi oportunităţi de petrecere a timpului liber.

OMD Municipiul Tulcea va avea misiunea de a realiza şi de a implementa o strategie profesionistă de marketing. De asemenea, crearea unui brand turistic local, realizarea unei noi hărţi turistice şi implementarea unor campanii de promovare sunt doar câteva dintre obiectivele organizaţiei pe termen scurt.