Canoistul Cătălin Chirilă se aşteaptă ca participarea la Jocurile Olimpice de la Paris să fie mai simplă decât la Campionatele Mondiale, dar spune că nu va subestima pe nimeni pentru că acolo vor fi numai sportivi din elita mondială.

Aflat în faţa celei de-a doua participări la Jocurile Olimpice, el a menţionat că o medalie la Tokyo i-ar fi putut schimba cariera, în sensul în care succesul l-ar fi împiedicat ulterior să devină campion mondial.

„Îmi doresc foarte mult să câştig o medalie olimpică la Paris, fie că este bronz, fie că va fi aur, eu mă voi bucura în egală măsură. Îmi doresc să fiu pe podium. La Jocurile Olimpice de la Tokyo cred că era prea tânăr (n.r. – 23 de ani). Acum când mă gândesc, cred că o medalie acolo îmi putea schimba cariera, adică putea să mi se urce la cap, pentru că eram prea tânăr. Dacă urcam pe podium atunci poate nu mai deveneam campion mondial. Aşa că tot ce s-a întâmplat la Tokyo mi-a adus un plus de încredere. Şi cel mai important m-a ambiţionat, pentru că m-am întors acasă, am muncit mai mult decât înainte şi rezultatul a venit imediat, adică după un an am devenit campion mondial. Titlul olimpic este singurul care îmi lipseşte şi îmi doresc să îl obţin”, a explicat sportivul.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.