Pugiliştii secţiei de box legitimaţi la clubul CSM Danubiu Tulcea au cucerit anul trecut nu mai puţin de 31 de medalii în cadrul competiţiilor naţionale şi internaţionale la care au participat.

Antrenorul Ştefan Simion consideră că a fost un an bun competiţional şi este mulţumit de rezultatele obţinute de sportivii săi.

„În ceea ce priveşte anul competiţional 2023, consider că a fost un an bun, am avut rezultate bune atât la competiţiile interne cât şi la cele internaţionale. La competiţiile naţionale s-au luat peste 20 de medalii, iar pe plan internaţional avem trei medalii de aur la turneele internaţionale cu Amalia Ţugui, medalie de bronz la Campionatul Balcanic de senioare cu Alina Alexandra Creţu la categoria 66 kg senioare, medalie de argint, vicecampioană balcanică obţinută de Andreea Cristina Tudor, 54 kg tineret la Campionatul Balcanic, şi medalie de aur, titlu de campioană balcanică pentru Amalia Ţugui, la categoria 66 kg junioare, tot la Campionatul Balcanic. De asemenea la Ploieşti a avut loc Campionatul European de juniori şi am obţinut prin sportiva Amalia Ţugui, medalie de bronz la 66 de kg şi un loc cinci la Campionatul European U22 obţinut de Alina Alexandra Creţu. Toate aceste competiţii s-au încheiat cu titlul de vicecampioană mondială obţinut în Armenia la Erevan de Amalia Ţugui”, ne-a declarat antrenorul Ştefan Simion.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.