România va adera la spaţiul Schengen la nivelul frontierelor aeriene (Air Schengen) în luna martie din acest an, potrivit deciziei luate în decembrie anul trecut de Consiliul UE, iar aeroportul din Tulcea va fi conform după finalizarea unor proiecte de investiţii, anunţate pentru luna februarie.

Ministerul Transporturilor a transmis o situaţie detaliată cu 16 aeroporturi dintre care majoritatea îndeplinesc cerinţele Schengen, în timp ce altele necesită modificări privind fluxurile de pasageri ori finalizarea unor proiecte de investiţii.

„Aeroportul din Tulcea va fi conform cerinţelor după finalizarea implementării proiectului <<modernizare şi extindere terminal pasageri; modernizarea platformei de îmbarcare – debarcare şi a căii de rulare Alfa (construite în 1973); construire platformă dedicată activităţilor de degrivare/antigivrare aeronave>>, realizat în proporţie de 90%. Termenul estimat pentru finalizarea acestui obiectiv, precum şi pentru operaţionalizare fluxuri Schengen/non-Schengen este 15 februarie 2024”, se arată în situaţia transmisă de Ministerul Transporturilor.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.