Ieri, după o organizare pe reţelele de socializare, la ora 15.30, circa 20 autoturisme, un camion şi un utilaj agricol s-au adunat la periferia municipiului, în zona Gelco – La Marcu. Adunarea a fost spontană, deci nu s-a solicitat şi nici nu s-a primit vreun aviz din partea autorităţilor. La faţa locului erau două maşini de jandarmi şi una aparţinând Poliţiei Judeţene.

Dacă ieri a fost un protest spontan, mâine va fi unul autorizat. Protestatarii se vor întâlni la Prefectura Tulcea, după care vor pleca spre Vama Isaccea.

„Protest mare va fi miercuri, la ora 9.00 dimineaţa, cu punct de întâlnire la Prefectura Tulcea, apoi ne vom îndrepta de pe strada Păcii pe strada Isaccei şi vom ieşi spre Isaccea. Sincer, scopul este de blocare cumva a Vămii Isaccea. O parte din fermieri vor bloca podul de la Brăila de pe partea tulceană şi cei de la Brăila vor bloca podul pe partea lor. Din câte am înţeles, sunt şi fermieri care se vor opri din drum dinspre Bucureşti spre Tulcea, la pod la Giurgeni. Şi urmează a fi blocat şi acela. Eu îmi asum protestul de pe data de 18 ianuarie la ora 9.00. Eu m-am ocupat de toată hârtia, toată documentaţia este la mine. Oricine are nevoie să fie protejat, poate să mi-o solicite. Eu sunt organizatoarea oficială pentru ce se va întâmpla de miercuri încolo, pentru că eu am notificat primăria şi jandarmeria că va fi un protest pe perioadă nedeterminată. Pentru situaţia de azi, sincer, ne-am adunat spontan, pentru că erau mulţi fermieri veniţi deja din baltă, au trecut bacul cu greu, şi am zis azi, fie ce o fi, atâta timp cât nu vom fi violenţi. Am făcut apel şi public, prin reţelele de socializare, prin distribuiri masive să ne adunăm cumva, antreprenori, fermieri, transportatori, cetăţeni care simt şi văd că situaţia nu mai este de glumă, ne afectează pe toţi creşterile de RCA, acciza de la combustibili, taxa de drum, viaţa se scumpeşte, iar cerealele din Ucraina efectiv ne-au distrus drumurile din ţară”, ne-a declarat Alexandrina Silvestru.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.