După abuzul prin neglijenţă din partea adulţilor, în Tulcea, agresiunile sexuale constituie cele mai multe cazuri în materie de abuz asupra copiilor. Nu mai puţin de 25 de copii din judeţul Tulcea au fost anul trecut victimele abuzului sexual, arată datele transmise de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea la solicitarea ziarului Delta.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea a primit anul trecut 390 de sesizări de cazuri de abuz şi neglijare a copiilor, 247 dintre acestea fiind confirmate.

„În urma evaluărilor s-a stabilit că 218 au fost acte de neglijenţă asupra minorilor, 25 cazuri de abuz sexual şi patru de abuz fizic. Sesizările au fost deferite instituţiei noastre de către serviciile publice de asistenţă socială de la nivelul primăriilor din judeţ, unităţi sanitare din judeţul Tulcea, dar şi cele învecinate acestuia, persoane şi persoane fizice din comunitate sau membrii familiilor extinse”, se arată în informarea transmisă de DGASPC Tulcea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.