O hartă a României cu 268 de cazuri de abuzuri şi hărţuiri sexuale în şcolile din România a fost lansată, miercuri, de Rise Project. Organizaţia anunţă că harta adună „toate cazurile de profesori abuzatori din şcolile şi universităţile din România care au ajuns pe masa unui judecător între anii 2017-2023. Plus toate cazurile apărute în aceeaşi perioadă în presă, care, de cele mai multe ori, nu au fost cercetate nici de şcoala unde s-a petrecut abuzul, nici de poliţie”.

În judeţul Tulcea, Rise Project a identificat trei de cazuri de abuz sau hărţuire din partea unui dascăl.

Timp de mai multe luni, în 2020, un profesor de sport de la Liceul Tehnologic Topolog, în vârstă de 29 de ani, şi-a violat mai multe eleve.

„Mama uneia dintre victime a povestit că profesorul a luat-o pe fiica ei cu maşina, a dus-o pe un câmp de lângă localitate şi a violat-o, apoi a ameninţat-o că o să o pârască părinţilor dacă nu continuă să întreţină relaţii sexuale cu el. Profesorul le trimitea minorelor fotografii nud şi vorbea cu ele pe Facebook, încercând să le convingă să se întâlnească cu el. În prezent se află la închisoare. Locul faptei: Maşina agresorului. Justiţie: condamnat în prima instanţă la 13 ani şi 4 luni de închisoare; i s-a interzis să fie ales în funcţii publice, i s-au interzis drepturile părinteşti, dreptul de a fi tutore sau curator şi i s-a interzis să se apropie de victime. Instanţa le-a acordat victimelor daune morale de 650.000 lei. A făcut apel, dar acesta a fost respins”, notează RISE Project.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.