Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru „Regenerare Urbană Zona Casa de Cultură a Sindicatelor, Grădina de Vară, Parcul Personalităţilor” a fost aprobat, miercuri, de consilierii locali, Primăria Tulcea anunţând că se poate trece la faza de proiectare tehnică.

„Pentru realizarea proiectului aferent, se caută o sursă de finanţare din fonduri europene nerambursabile, ce ar putea fi asigurată prin Programul Operaţional Regional (P.O.R.), acest program de finanţare urmând a fi deschis în prima parte a acestui an. În paralel, odată aprobat acest PUZ, se poate trece la faza de proiectare tehnică”, a transmis Primăria Tulcea.

O dală urbană de trei niveluri este propusă pentru zona Casei de Cultură.

Nivelul unu va avea un demisol cu o parcare publică de 100 de locuri, faţă de cele 74 de locuri din prezent, care sunt neconforme.

Nivelul doi (parter) va fi pietonal şi va face legătura cu faleza, parcul şi spaţiile comerciale turistice din proximitate. Sunt prevăzute circa 22 de spaţii comerciale şi 960 mp de spaţii verzi.

La nivelul trei (etaj) se propune un restaurant şi o cafenea, dar şi un spaţiu de fitness urban de 130 mp.

Zona Grădinei de Vară este prevăzută cu o dală urbană pe două niveluri, numărul locurilor de parcare fiind de 91,  faţă de cele 33 existente, şi acestea neconforme.

Nivelul unu va cuprinde 78 locuri parcare, spaţii tehnice, 13 locuri parcare (parter, exterior). Nivelul doi va cuprinde două spaţii comerciale (150 mp), depozite, toalete, backstage, piaţă urbană, zonă acoperită pentru expoziţii urbane şi spaţii verzi.

PUZ-ul realizat de Igloo Associated Architects conţine mai multe propuneri, printre care restructurarea tramei stradale pentru fluidizarea circulaţiei auto, reconfigurarea traseelor şi spaţiilor pietonale pentru realizarea de legături între principalele obiective ale zonei, propunerea unor profile de drum conform legislaţiei actuale, reintegrarea zonelor şi construcţiilor abandonate din circuitul urbanistic.