Agenda evenimentelor din acest an organizate de Uniunea Artiştilor Plastici din România-filiala Tulcea este în mare parte definitivată, primul fiind programat luna viitoare. Este vorba despre evenimentul numit Colecţia de iarnă, care va avea loc pe data de 16 februarie.

Într-un interviu acordat ziarului „Delta”, preşedintele UAP Tulcea, Doru Luchian a vorbit atât despre evenimentele culturale programate pentru acest an, dar şi despre nevoile artiştilor.

„Artiştii nu ar trebui să muncească, să se implice doar pentru a căpăta notorietate. Artiştii nu sunt autişti, au public, se adresează unui public, dar, pe de altă parte, nu acesta trebuie să fie mobilul, ci focul interior alimentat de experiment, de cultură, de interacţiunile cu ceilalţi artişti, cu viaţa în general, cu experienţele celorlalţi. Desigur, înainte de asta, artiştii trebuie să se iniţieze în tainele artei lor, fie că vorbim de teatru, de literatură, de arte plastice. O viziune cu cât este mai şcolită, sigur, nu e o regulă bătută în cuie, dar în general lucrurile cam aşa funcţionează, o viziune cu cât este mai şlefuită, mai şcolită, este mai coerentă şi mai expresivă. Aici nu vorbim de faptul că trebuie să fim cât mai scolastici, ci vorbim de faptul că arta contemporană se bazează în general pe soluţii care presupun complexitate a perspectivei artistice”, spune Doru Luchian.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.