Jumătate dintre antreprenori se plâng de funcţionarea defectuoasă a platformei e-factura, iar peste 60% dintre ei de costurile cu noile obligaţii de conformare, arată un sondaj realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR) a realizat un sondaj, în perioada 26 ianuarie – 8 februarie, privind impactul măsurilor intrate în vigoare la 1 ianuarie 2024 şi percepţia antreprenorilor în legătură cu provocările pe care le întâmpină.

„Prima întrebare se referă la principalele două probleme pe care le întâmpină în legătură cu e-Factura. Pe primul loc, 62,5% dintre respondenţi au menţionat creşterea costurilor cu noile obligaţii de conformare pentru e-factură, coroborat cu faptul că foarte mulţi dintre întreprinzători nu au cunoştinţe tehnice, nu au cunoştinţe de digitalizare”, a declarat Sterică Fudulea, secretar general al Consiliului Naţional al IMM din România (CNIPMMR).

O altă problemă menţionată de 50% dintre întreprinzători este funcţionarea defectuoasă a platformei e-Factura gestionată de ANAF. Mai mult, 65,6% dintre întreprinzători menţionează că e-Factura nu-şi atinge scopul de combatere a evaziunii fiscale.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA