Pe străzile din municipiu au apărut, începând de luni, primele tarabe cu mărţişoare. Aceştia şi-au montat tarabele în punctele tranzitate de către tulceni. La ei, doritorii pot găsi o gamă variată de produse, pentru orice buzunar. Astfel, în funcţie de preferinţe şi de buget, cumpărătorii pot alege mărţişoare mai ieftine, care costă doar câţiva lei, dar pot găsi şi mărţişoare unice, lucrate manual, care se vând mai scump.

Producătorii se plâng însă de numărul uşor scăzut al cumpărătorilor din cauza vacanţei celor mici.

Pe lângă cele clasice, pe tarabele din Tulcea putem găsi şi mărţişoare lucrate manual, care sunt mai scumpe. Astfel, un astfel de model poate costa şi 190 de lei.

„Noi suntem printre singurii producători din Tulcea. Momentan au fost deja câţiva cumpărători, dar nu extrem de mulţi, pentru că abia a început târgul, din păcate. Pentru că nu ni se permite să vindem şi în weekend, ne găsiţi în Piaţa Civică până vineri, pe 1 Martie. Preţurile încep de la un leu până la 190, la parte de aranjamente din săpun, pe parte de mărţişoare preţurile sunt de la un leu până la 15 lei, mai avem şi broşe şi pandantive, avem trandafiri din săpun de la cinci lei până la 10 lei, apoi cu trei trandafiri cu 15 lei, 25 de lei şi chiar şi 45. Preţurile urcă în funcţie de complexitatea aranjamentelor”, spune Călin George Condratov.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.