Un atac al şacalilor a speriat locuitorii din Gorgova. Două animale au fost sfâşiate săptămâna trecută de prădători. Este vorba despre o junincă de doi ani şi o vacă gestantă de trei ani.

Primarul comunei Maliuc, Nicoleta Sevastian, atrage atenţia că acum oamenilor le este frică să nu fie atacaţi la rândul lor de şacali.

„S-au plâns oamenii că le intră şacalii în curţi frecvent. Animalele mici le atacă de mult timp, doar că au început deja să atace şi animalele mari. Sunt două bovine de 2-3 ani care au fost rupte de şacali, una era gestantă. Deja se tem foarte tare că în curând vor ataca oamenii dacă au început să atace animale de mărimea aceasta, şi în curte, nu în câmp”, ne-a declarat, ieri, Nicoleta Sevastian.

Primarul comunei a anunţat că va trimite o adresă oficială reprezentanţilor Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) pentru a lua măsuri în legătură cu problema şacalilor din Gorgova.

„I-am trimis pozele şi domnului guvernator. L-am întrebat dacă aşteptăm să atace oamenii întâi şi apoi să luăm măsuri. Eu i-am mai transmis liste cu semnături şi liste cu pagubele, dar văd că nu se întâmplă nimic deocamdată. O să-i fac o adresă oficială mâine, o să-i înaintez pozele şi o să-l rugăm să ia măsuri la ARBDD. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare <<Delta Dunării>> spune că, şacalii, cu cât se înmulţesc, cu atât se extermină singuri. Nu înţeleg ce zic domnii cercetători de acolo. Ne privesc ca pe braconieri toţi, consideră că localnicii vor redeschiderea vânătorii, dar nu cere nimeni asta, n-au decât să vină personal să-i împuşte. Nu vrem să-i împuşcăm noi, oricum în Gorgova nu are nimeni armă de vânătoare”, a precizat Nicoleta Sevastian.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.