COMUNICAT

privind actiunea de dezinsectie in Municipiul Tulcea  

 

In conformitate cu prevederile Ordinului nr. 562 din 23 februarie 2023

SC CORAL IMPEX SRL, punct de lucru in Municipiul Tulcea, str. Isaccei, Bl. I 6, Sc. C, Ap. 6, Tel/Fax: 0240/510059 , in baza contractului de achizitie publica de servicii nr. 43212/08.11.2021 privind serviciului public de salubrizare – activitatile de deratizare, dezinsectie, dezinfectie si tratamente fitosanitare, incheiat cu Municipiul Tulcea si in baza Programului unitar de actiune pe anul 2024 va informeaza ca in perioada 21 – 31.05.2024, in functie de conditiile meteo, se vor executa urmatoarele servicii:

  1. Dezinsectie combatere tantari pe domeniul public, curtile exterioare ale unitatilor de invatamant si aliniament stradal zona de case

Actiunea de dezinsectie privind combaterea tantarilor este oportun a se realiza seara cand exista intensitatea zborului cea mai ridicata si dimineata cand tantarii se adaposesc in spatiul verde (iarba).

In acest sens, pentru o eficienta a tratamentelor privind combaterea tantarilor, dezinsectia se va realiza astfel:

  • Dezinsectia care se va executa cu utilajele de mare putere generatoare de ceata calda si ceata rece pe domeniul public si pe zona de case de pe aliniamentul stradal se va realiza in intervalul orar 19:30-22:30, incepand cu zonele periferice, catre zona centrala.
  • Dezinsectia care se va executa cu aparate portabile generatoare de ceata rece si ceata calda se va realiza in intervalul orar 05:00 – 07:00 in curtile unitatilor de invatamant si in proximitatea acestora, respectiv 07:00 – 10:00 in zonele verzi dintre blocuri.

Rugam cetatenii Municipiului Tulcea:

  • Sa evite zonele unde se efectueaza serviciile de dezinsectie privind combaterea tantarilor si sa nu stea in raza de actiune a utilajelor cand se pulverizeaza solutiile de lucru;
  • Sa evite intrarea in Parcul Victoria in intervalul orar 20: 30 – 20:40;
  • Sa evite intrarea in Parcul Lac Ciuperca in intervalul orar 20: 30 – 20:50;
  • Sa evite intrarea in Parcul Personalitati in intervalul orar 20: 30 – 20:40;

Substanta utilizata:

  • CYMINA PLUS – Aviz Nr. 3272BIO/18/12.24, substanta activa cypermethrin, piperonilbutoxid, tetrametrin, cu concentratia de 50 ml produs in 3 litri apa/solvent,  face parte din grupa principala 3, TP 18, avizata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide;
  1. Dezinsectie chimica combatere capuse la locatiile solicitate de Primaria Municipiului Tulcea, conform comanda.

Substanta utilizata este CYMINA PLUS,Aviz Nr. 3272BIO/18/12.24 substanta activa cypermethrin, piperonilbutoxid, tetrametrin, cu concentratia de 100 ml produs in 10 litri apa/ha pentru combaterea capuselor si face parte din grupa principala 3, TP 18, avizata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide;

 

         MASURI DE PRIM AJUTOR RECOMANDATE DE PRODUCATOR PENTRU CYMINA PLUS :

Contact cu pielea: spălați cu multă apă din abundenta. Scoateti hainele contaminate. Dacă iritatia  persistă, consultați medicul.

Contact cu ochii: clătiţi  cu apă timp de cel putin 15 minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi., dacă iritarea ochilor persistă, consultați medicul.

Inhalare: scoateti pacientul in aer liber. Daca respira neregulat, adresati-va medicului.

Ingestie: apelati imediat la medic. Induceti varsaturi numai la indicatia medicului. Nu administrati niciodata nimic pe cale orala daca persoana este inconstienta.

  1. Dezinsectie chimica combatere larve tantari la locatiile solicitate de Primaria Municipiului Tulcea, conform comanda.

Substanta utilizata este VECTOBAC   WG substanta activa Bacillus thuringiensis, cu norma de utilizare de 1 kg / ha si face parte din grupa principală: 3, TP 18, avizata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide .

Masuri de prim ajutor: recomandate de producator pentru VECTOBAC WG

Indicatii generale: În orice  caz în care există cel mai mic dubiu, solicitaţi consult medical.

Contact cu ochii: Se vor spăla bine cu multă apă, inclusiv sub pleoape. Dacă persistă iritaţia oculară, se va consulta un specialist.

Contact cu pielea: Se vor scoate imediat hainele contaminate şi se vor spăla înainte de refolosire. Pielea se va spăla imediat cu multă apă.

Inhalare: Se va ieşi la aer curat. Dacă simptomele persistă, se va consulta un medic

Ingerare: Se va clăti gura. Nu induceţi niciodată vomă persoanelor inconştiente sau confuze. Se va consulta un medic. Niciodată nu se va forţa o persoană inconştientă să înghită.

 

Crescatorii de albine sunt rugati ca in perioada efectuarii serviciilor de dezinsectie sa ia toate masurile pentru protejarea familiiilor de albine, in caz contrar SC CORAL IMPEX si Primaria Municipiului Tulcea sunt absolvite de orice responsabilitate.

Multumim cetatenilor municipiului Tulcea pentru intelegere si cooperare!