Reprezentanţii liceelor tehnologice din municipiu se vor afla în Piaţa Civică, weekendul acesta, 24-26 mai, pentru a le prezenta şi explica elevilor de gimnaziu care sunt meseriile în care se pot specializa, în cadrul Târgului meseriilor – Viitorul începe azi!, care  îşi deschide porţile vineri.

Evenimentul este organizat de Primăria Tulcea şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean  şi se află la cea de-a II-a ediţie.

Târgul se adresează, în primul rând, elevilor din şcolile gimnaziale din judeţul Tulcea, care vor avea ocazia de a explora cele mai bune opţiuni pentru cariera lor şi oportunitatea de a se familiariza cu oferta educaţională a liceelor tehnologice din municipiu.

„<<Târgul Meseriilor – Viitorul începe AZI!>>, aflat la a doua ediţie, reprezintă o iniţiativă deosebit de importantă pentru comunitatea noastră şi, în mod special, pentru viitorii noştri absolvenţi de gimnaziu. Evenimentul este esenţial pentru a oferi elevilor şi părinţilor o imagine clară şi cuprinzătoare a oportunităţilor educaţionale şi profesionale pe care le oferă liceele tehnologice din municipiul Tulcea, în anul şcolar 2024-2025. De asemenea, Târgul Meseriilor reprezintă ocazia cea mai potrivită pentru a demitiza anumite percepţii legate de învăţământul tehnologic şi pentru a evidenţia beneficiile concrete pe care le oferă acest tip de educaţie. Alegerea unui profil tehnic vine cu o serie de avantaje semnificative, care pot influenţa pozitiv cariera şi dezvoltarea personală a elevilor. Absolvenţii unui profil tehnic au şanse mai mari de angajare imediat după finalizarea studiilor”, ne-a declarat director Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Tulcea, Mihai Tiuliumeanu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.