Primarul Ştefan Ilie a anunţat pe pagina sa de facebook finalizarea lucrărilor de reabilitare a străzii Păcii.

„Am terminat strada Păcii, una dintre pietrele de încercare ale acestei administraţii. Este momentul în care Tulcea primeşte înapoi una dintre cele mai importante artere ale ei, strada Păcii, o arteră care pleacă de la centură şi ajunge chiar în inima oraşului. Este momentul în care o comunitate care a suferit ani de zile, devine cea mai modernă comunitate a oraşului. (…) Este o stradă complet reabilitată, cu o comunitate care trăieşte la standarde înalte, cu trotuare libere, siguranţă, fără cabluri, fără piatră cubică, fără mirosuri. (…) Nu ne-am dorit niciodată ca lucrările să dureze atât, să creăm disconfort, şi ne cerem încă o dată scuze pentru asta. Dar, începând lucrările, ne-am dat seama de ce tuturor dinainte le-a fost frică să facă lucrurile temeinic, le-a fost teamă de reacţia oamenilor şi de nemulţumirea pe care o s-a genereze. Li s-a părut prea greu, prea riscant, au lăsat altora provocarea asta”, a transmis Ştefan Ilie.

Lucrările executate pe strada Păcii au o garanţie de 4 ani de la recepţia lucrărilor, urmând să fie reglementată şi parcarea.

Străzile Podgoriilor şi Antenei, ultimul strat de asfalt

Astăzi se toarnă ultimul strat de asfalt pe strada Podgoriilor şi Antenei, iar de luni vor începe lucrări de asfaltare pe mai multe străzi din municipiu. Este vorba despre Pelinului, Cicoarei, şi ulterior Oiţelor şi Maior Andrei Grigore. De asemenea se va turna şi ultimul strat pe Dumitru Ivanov. Primăria Tulcea a anunţat săptămâna trecută începerea lucrărilor complexe de reabilitare a străzii Mahmudiei, iar în scurt timp vor începe lucrări de asfaltare şi pe strada I. L. Caragiale.

„Între timp vom începe şi cu celelalte străzi. Am început lucrările pe Mahmudiei, vor începe şi pe partea de infrastructură. Vom începe în scurt timp şi pe Libertăţii, conform planului. Pe strada I.L. Caragiale am stat după Aquaserv. Deci constructorul Aquaserv-ului a avut nişte intervenţii mai laborioase pe această stradă, dar şi pe Alunişului, şi din păcate proiectul nostru care este de infrastructură rutieră şi asfaltare a avut întârzieri datorită proiectului Aquaserv-ului. Acum ei în mare parte au terminat lucrările pe carosabil şi mai lucrează la anumite branşamente şi legături cu alte străzi. Urmează şi acolo asfaltarea în scurt timp. Sunt detalii care trebuie clarificate între constructori, dar într-o săptămână, două, vom continua şi cu strada I.L. Caragiale”, ne-a declarat viceprimarul municipiului, George Şinghi.

Reabilitarea străzii I.L.Caragiale face parte din proiectul reabilitare/modernizare sistem rutier şi lucrări tehnico-edilitare, străzi trasee auto – 12 km, care cuprinde străzile Alexandru cel Bun, I.L.Caragiale, Forestierului, Corneliu Gavrilov, Dumitru Ivanov, Militari, Păcii-Tronson 1, Păcii-Tronson 2, Plugarilor (tronson). La acesta se adaugă alte patru asemenea proiecte, însumând 83 de străzi, peste 50 km din reţeaua rutieră a municipiului.