Ştefan Ilie (cota 1.60), Dragoş Simion (cota 2.30) şi Octavian Motoc (cota 30.00) sunt primii trei politicieni cotaţi de bookmakeri cu şansele cele mai mari să ocupe scaunul de primar al municipiului Tulcea ce va fi ales în luna iunie 2024.

Una dintre marile case de pariuri din România a activat deja cotele pentru cursa la Primăria municipiului Tulcea. Şase nume de politicieni apar pe listă, de altfel toţi cei care candidează pentru ocuparea fotoliului de primar, primind cote de pariere din partea bookmakerilor. Acestea variază de la 1.60, cota principalului favorit să fie viitorul primar, până la cota 1000.00. Cu cele mai mari şanse să devină următorul primar al Tulcei este cotat Ştefan Ilie. În prezent, actualul edil al oraşului nostru, Ştefan Ilie, este privit ca marele favorit al alegerilor care vor avea loc în luna iunie 2024, cu o cotă de 1.60.

Asta înseamnă că la un pariu de 10 de lei făcut astăzi pe Ştefan Ilie, în cazul în care la finalul alegerilor acesta este declarat învingător, casa de pariuri plăteşte 16 lei. Un alt candidat cotat cu o cifră de 2.30 este Dragoş Simion, care vine tot din administraţia locală. Acesta este unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Tulcea care a luat decizia să candideze pentru funcţia de primar al urbei. Cu o cotă de 30.00, pe locul 3 în casele de pariuri se află candidatul  Alianţei Dreapta Unită, pe numele său, Octavian Motoc, acesta fiind managerul unei firme de consultanţă în scrierea şi implementarea de proiecte cu fonduri europene.

Pe lista bookmakerilor există şi locul 4, 5 şi 6, care vin cu o cotă de 1000.00. Este vorba despre candidaţii Lucian Furdui- AUR, Cristian Anton- S.O.S România şi Valentin-Georgel Scarlat – REPER, care sunt cotaţi cu şanse infime pentru a ajunge pe scaunul de edil al municipiului Tulcea. Toţi cei trei candidaţi sunt cotaţi cu 1000.00.

Cu alte cuvinte, amatorii de pariuri care ar miza 10 de lei pe o victorie în alegeri a lui Lucian Furdui, Cristian Anton sau Valentin-Georgel Scarlat ar putea câştiga 10.000 de lei.

Atenţie, însă, cu cât suma pariată este mai mare, cu atât cresc şi pragurile de impozitare către stat.