Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din Tulcea a început emiterea noilor permise de pescuit comercial pentru locuitorii din rezervaţie, la finele lunii mai, actele incluzând obligativitatea acestora de a raporta capturile de scrumbie, una dintre cele mai valoroase din punct de vedere economic. Începând din acest an, pescarii nu mai au dreptul să-şi ia un ajutor în barcă atunci când merg să prindă scrumbie şi a precizat că obligativitatea impusă în noile permise este de a raporta capturile din această specie.

În legătură cu acest subiect, preşedintele Federaţiei Organizaţiilor Producătorilor de Peşte din Delta Dunării (FOPPDD), Dan Verbina, spune că scrumbia se raporta şi înainte, singura noutate fiind cota separată pentru această specie.

Lucian Sanda, preşedintele Federaţiei Organizaţiilor de Pescari din Delta Dunării (FOPDD), consideră ambele măsuri bune, cu observaţia ca însoţitorul să poată totuşi să stea la mal pentru a ajuta pescarul cu pregătirea sculelor.

Primarul comunei Sfântu Gheorghe, Valentin Sidorencu, nu este de acord cu raportarea capturilor de scrumbie şi consideră această măsură abuzivă.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.