Preşedintele Horia Teodorescu, câştigătorul unui nou mandat la şefia Consiliului Judeţean (CJ), spune că investiţiile din acest mandat vor fi îndreptate către dezvoltarea vieţii sociale din municipiu şi judeţ prin construirea unor blocuri pentru tineri şi pentru medici.

În conferinţa de presă desfăşurată, ieri, la sediul de pe Victoriei, Horia Teodorescu, preşedintele organizaţiei judeţene PSD Tulcea, a mulţumit votanţilor şi a dat asigurări că toate investiţiile aflate în derulare vor continua.

„În primul rând vreau să mulţumesc tulcenilor pentru votul pe care mi l-au acordat, pentru votul pe care l-au acordat PSD-ului. Este o recunoaştere a ceea ce s-a realizat în ultimii ani în judeţul Tulcea, investiţii de o importanţă extraordinară pentru judeţul nostru. De asemenea, vreau să mulţumesc întregii echipe de campanie, oamenilor care au stat lângă mine în această campanie şi care efectiv au depus un efort supraomenesc dat fiind şi timpul destul de condensat pentru derularea acestei campanii, de la pregătirea de campanie, perioada de pre-campanie, aici mă refer la cele două luni în care noi a trebuit să ne mobilizăm, să ne organizăm, lucru care de obicei se întâmpla în mai multe luni. Mulţumesc tuturor tulcenilor care m-au votat, care nu m-au votat, vreau să-i asigur că tot ce am început şi tot ce avem în derulare ca şi investiţii se vor termina. Ceea ce am promis în această campanie, punctele din oferta mea electorală vor fi împliniţi în aceşti patru ani. Vreau să dezvoltăm în continuare judeţul şi municipiul Tulcea, vreau să aducem investiţii noi, vreau să dezvoltăm viaţa socială din municipiul nostru şi din judeţul Tulcea, vreau să mă îndrept cu investiţii în zona socială, blocuri pentru tineri, blocuri pentru medici şi multe alte lucruri care să creeze un confort tulcenilor, şi de ce nu, în Tulcea, să trăim un pic mai bine”, a declarat Horia Teodorescu.

Preşedintele consideră că rezultatul obţinut de PSD la nivelul judeţului Tulcea este unul satisfăcător.

„Am reuşit să trecem destul de bine peste a-ceastă pre-campanie şi campanie şi votul a fost unul care pe noi, cei de la PSD, ne-a satisfăcut, şi spun asta fiindcă s-a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean, am câştigat şi un oraş mare, Măcinul, au fost şi localităţi pe care le-am pierdut, dar una peste alta pot să declar că rezultatul obţinut în aceste alegeri locale este unul bun pentru noi. Ca număr de comune sau UAT-uri, 26 sunt la PSD, 24 la PNL şi unul la AUR. Este un rezultat bun, a fost o campanie destul de condensată, uneori contondentă, şi aici mă refer la celelalte partide, în mod special AUR-ul care a avut o altfel de campanie, una care din punctul meu de vedere nu este cea mai potrivită, dar probabil asta a fost strategia lor de campanie şi o luăm ca atare. Dacă ne uităm puţin peste procente, ele sunt provizorii, în mare, la preşedinţia CJ eu ca şi candidat am luat 34.281 de voturi, candidatul PNL-ului 26.968 de voturi, Sorin Zaharcu 14.981 de voturi. Cifrele sunt provizorii, nu sunt definitive, dar se învârt în jurul rezultatului final. La CJ PSD-ul a luat aproape 34.000 de voturi şi 28.500 PNL-ul. Primarul municipiului Tulcea, Ilie Ştefan are 10.331 de voturi şi Dragoş Simion, 9.273 de voturi. Sunt doar o mie şi câteva voturi peste. A fost o luptă electorală foarte strânsă. La Consiliul Local, PSD-ul are 9.100 de voturi, PNL-ul 6.920, iar AUR-ul 4.409 voturi. Şi aici PSD-ul are peste două mii de voturi în faţa PNL. Datele sunt provizorii, probabil mâine sau peste mai multe zile dacă acest proces electoral va fi reluat, sau dacă numărătoarea va fi reluată, datele exacte finale le vom avea în zilele următoare”, a precizat, ieri, Horia Teodorescu.