Mâine, la Babadag, va avea loc cea de-a X-a ediţie a competiţiei Danube Delta Cup International. Evenimentul este organizat de clubul de karate Nippon Budo Sport Tulcea, sub auspiciile Federaţiei Române de Karate Kzokushin în parteneriat cu Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea, Primăria Babadag şi Direcţia Judeţeană de Sport Tulcea.

La startul competiţiei s-au înscris 26 de cluburi sportive cu 388 de sportivi din România, Republica Moldova, Turcia, Georgia şi Ucraina. Competiţia se va desfăşura pe două probe, kata şi kumite. La proba de kata sunt înscrişi 275 de sportivi la cele 24 de categorii, iar la proba de kumite sunt înscrişi 367 de sportivi la cele 80 de categorii. Arbitrajul va fi asigurat de o brigadă de la FRKK formată din 47 de arbitri.

Sensei Nicolae Pănuţă a explicat care vor fi costurile competiţiei şi de unde s-a obţinut finanţarea pentru organizarea evenimentului.

„Pentru competiţia Danube Delta Cup International, am depus proiect la CJ Tulcea şi am obţinut suma de 45.000 lei din partea CJ. Această sumă va fi folosită pentru achiziţionarea medaliilor, cazarea arbitrilor şi oficialilor, masa pentru sportivi, antrenori, arbitrii, transport oficiali, onorariu arbitrii şi promovarea proiectului prin achiziţionarea de diferite materiale. La această sumă se adaugă o susţinere financiară din partea Primăriei Babadag în valoare de 15.000 lei pentru achiziţionarea de cupe pentru premianţi şi bineînţeles, Primăria Babadag ne-a pus la dispoziţie sala de desfăşurare cu titlu gratuit. Pentru prima dată acest eveniment va fi transmis în direct online. Estimăm costurile totale pentru această competiţie undeva la 75.000 lei”, a precizat Nicolae Pănuţă.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.