Cererea social democraţilor de renumărare a tuturor voturilor pentru funcţia de primar al municipiului Tulcea a fost respinsă, potrivit hotărârii luate ieri de Biroul Electoral de Circumscripţie Municipal, adoptată cu 9 voturi pentru şi o abţinere. Conform rezultatelor, liberalul Ştefan Ilie a câştigat Primăria municipiului Tulcea în faţa contracandidatului său de pe locul doi, Dragoş Simion-PSD, cu puţin peste 1.000 de voturi. După cum scriam într-o ediţie anterioară, PSD Tulcea a solicitat renumărarea voturilor acuzând fraudă electorală.

De asemenea, Biroul Electoral de Circumscripţie Municipal, cât şi Biroul Electoral Judeţean Tulcea au luat, ieri, mai multe decizii legate de solicitările pe care diverse formaţiuni politice şi candidaţi l-a alegerile locale le-au făcut cu privire la fraudarea votului de duminică.

Astfel, BECM a luat hotărârea de a respinge toate cererile  partidului USR- Filiala Judeţeană Tulcea. Aceştia au solicitat înregistrarea corectă a rezultatelor votului la alegerile locale pentru Consiliul Judeţean Tulcea la Secţia de votare nr. 3 raportat la voturile nule înregistrate în aplicaţia SIMPV şi în evidentele AEP, cerere ce a fost respinsă ca neîntemeiata. De asemenea, a fost respinsă şi solicitarea de a se renumăra şi înregistra corect  rezultatele la alegerile locale pentru Consiliul Local Tulcea.

Totodată, USR a  solicitat renumărarea voturilor pentru toate cele patru tipuri de alegeri locale (Primar, Consiliul Local, Preşedinte Consiliul Judeţean şi Consiliul Judeţean),  la Secţiile de votare nr. 3, 18 şi 50, aceeaşi sesizare fiind transmisă şi de către Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean nr. 38, cerere ce a fost respinsă. Şi ultima solicitare de renumărarea şi înregistrare corectă a rezultatelor la alegerile locale pentru Consiliul Local Tulcea şi pentru Preşedintele Consiliului Judeţean, raportat la procesele verbale de consemnare a rezultatelor votului înregistrate în aplicaţia SIMPV şi în evidenţele AEP, a fost respinsă.

Şi partidul SOS România- Filiala Judeţeană Tulcea a transmis solicitări de renumărare a voturilor atât către BEJ cât şi către BECM. Partidul a solicitat  renumărarea în totalitate a voturilor atât valabile, cât şi nule la alegerile locale privind Consiliul Judetean Tulcea, cerere respinsă de BECM. De asemenea BEJ a respins solicitarea SOS România – Filiala Judeţeană Tulcea de a se renumăra voturile pe motivul că unele care erau valabile au fost anulate în mod eronat.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.