Dacă în ţară unii operatori au anunţat deja restricţionări la furnizarea apei, tulcenii deserviţi de Aquaserv nu se confruntă şi nici nu se vor confrunta cu această problemă. Pe fondul secetei prelungite înregistrate încă din toamnă şi al caniculei instalate foarte devreme în acest an, operatori de apă din mai multe judeţe ale ţării au recurs, în ultimele două luni, la măsura restricţionării furnizării apei pentru unii consumatori.

Potrivit directorului Aquaserv, Valentin Ifrim, în această perioadă se înregistrează un consum mărit de apă, însă acest lucru nu pune în pericol furnizarea la parametrii optimi.

„Comparativ cu perioadele similare din anii trecuţi nu a crescut consumul de apă, dar faţă de lunile trecute ale acestui an a crescut, însă nu vom pune restricţii sub nicio formă”, ne-a declarat Valentin Ifrim.

Singura problemă în perioada verii ar fi la Grindu, unde capacitatea de producţie a staţiei de tratare este depăşită, Aquaserv urmând să facă aici investiţii.

„La Grindu capacitatea de producţie a staţiei de tratare este depăşită. O să încercăm să majorăm capacitatea de producţie ca să înlăturăm inconvenientul acesta şi de la Grindu. Vom investi puţin în staţia de tratare, mai aducem nişte echipamente astfel încât să putem creşte capacitatea de producţie. La Grindu este aşa doar în perioada aceasta, în rest nu avem niciun fel de problemă”, ne-a declarat Valentin Ifrim.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.