Două angajate la CEC Bank, agenţia din Măcin, au fost descoperite că au sustras din conturile clienţilor suma de 899.261 de lei.

Trimise în judecată în 2022, judecătorii din cadrul Judecătoriei Măcin au decis, luna trecută, să înceteze procesul penal pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu, gestiune frauduloasă, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ca urmare a intervenţiei prescripţiei răspunderii penale. Sentinţa nu este definitivă, iar CEC Bank a atacat decizia la Curtea de Apel Constanţa.

Ancheta a pornit în urma plângerilor formulate de unii clienţi ai CEC Bank care au reclamat dispariţia unor sume de bani din conturi, şi a investigaţiilor preliminarii ale băncii.

Astfel, în dosar au fost trimise în judecată două femei A.V. (ofiţer cont CEC) şi M. P. (casier supervizor), acestea fiind acuzate de gestiune frauduloasă, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, delapidare, abuz în serviciu şi uz de fals.

Una dintre inculpatele din dosar, M.P., a declarat faptul că în primăvara anului 2011, a aflat de la fiul său despre faptul că acesta are mari probleme financiare şi că avea nevoie de bani, solicitându-i în acest sens ajutorul.  Fiul său era dependent de jocurile de noroc şi acumulase datorii mari. Deşi a primit ajutor psihiatric şi psihologic, nu a reuşit să renunţe la acest viciu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.