Salvamarul de pe Lacul Ciuperca a fost cel care l-a scos pe bărbatul de 62 ani din apă şi i-a acordat primul ajutor, însă acesta a murit, în ciuda eforturilor ulterioare ale medicilor urgentişti.

După cum scriam în ediţia de vineri a ziarului nostru, miercuri după-amiază, o femeie a sunat la 112 pentru a anunţa evenimentul.

Potrivit directorului Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP) Tulcea, Andrei Baciu, salvamarul a observat un bărbat plutind în apa Lacului Ciuperca, aproape de mal, până în geamandură. Acesta a sărit imediat în apă, l-a adus la mal şi i-a acordat primul ajutor. Se pare că bărbatul suferise un infarct. Bărbatul era cunoscut ca având antecedente medicale.

“Eu l-am văzut cu ochii mei, omul a urcat în ambulanţă cu puls, nu a murit pe plaja Lacului Ciuperca. Resuscitarea a durat 30-45 minute şi l-au urcat în salvare cu puls. Probabil a murit în drum spre spital sau la spital. Omul avea istoric medical, era cardiac”, ne-a declarat directorul DIAP, Andrei Baciu, martor la eveniment.

În prezent există un singur salvamar care supraveghează persoanele ce se îmbăiază în Lacul Ciuperca, iar în derulare este un concurs pentru angajarea unui al doilea salvamar.