Locuitorii din localităţile Topolog şi Luminiţa se confruntă cu o criză acută de apă potabilă, Primăria comunei Topolog solicitând sprijinul autorităţilor judeţene pentru alocarea unei sume din fondul de rezervă. Suma este necesară pentru acoperirea necesarului de apă potabilă în cele două localităţi, respectiv studii hidrologice, foraje, conducta aducţiune, racorduri electrice, achiziţie pompe submersibile, etc.

Suma solicitată este de 400.000 lei din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea pe anul 2024.

Primarul comunei Topolog, Marian-Laurenţiu Ciobanu, spune că problema a început în urmă cu o lună, când nivelul pânzei freatice din puţuri a scăzut dramatic.

„Problema s-a acutizat în urmă cu o lună, când  a scăzut dramatic nivelul pânzei freatice din puţuri. Acum lucrăm în paralel la o sectorizare a reţelei pentru a putea da eventual apa pe sectoare, pentru a avea toată lumea apă măcar pe rând. Dorim să facem un nou foraj, să achiziţionăm o nouă pompă. Am făcut studii hidro-geologice, pentru că problema credem că va fi de durată, mai ales că pe lângă alimentarea cu apă la Topolog şi Luminiţa, în ultima vreme, am început să avem probleme şi la Sâmbăta Nouă, Cerbu şi la Făgăraşu Nou, care sunt independente. Nu ne-am mai confruntat cu această problemă la un mod atât de dramatic”, ne-a declarat Marian-Laurenţiu Ciobanu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.