Municipiul Tulcea solicită Administraţiei Agenţiei Domeniilor Statului trecerea unor terenuri cu destinaţia drumuri de exploatare din domeniul privat al statului în domeniul privat al U.A.T. municipiul Tulcea. Motivul, potrivit expunerii de motive, îl constituie „tendinţa de dezvoltare a municipiului Tulcea care impune extinderea zonelor construibile care sunt deservite de arterele de circulaţie”. În acest sens, consilierii locali întruniţi marţi în şedinţă ordinară au aprobat un proiect de hotărâre.

Proiectul a fost iniţiat de viceprimarul George Şinghi, care spune că prin acest proiect şi prin noul Plan Urbanistic General se va putea realiza o planificare şi o dezvoltare urbanistică coerentă a municipiului.

„Am iniţiat proiectul de preluare al drumurilor de exploatare aflate în imediata vecinătate a intravilanului Municipiului Tulcea. Acestea sunt în proprietatea statului, în administrarea ADS şi am solicitat prin hotărârea de Consiliu Local votată marţi, preluarea acestora în domeniului public al oraşului, pentru a putea demara proiecte de extindere şi de reabilitare a acestor drumuri. Multe din aceste drumuri deservesc deja accesuri la proprietăţi private sau au fost de-a lungul timpului cuprinse în puz-uri, însă nu au putut fi reabilitate, ele fiind drumuri pentru exploatări agricole, în administrarea ADS. Totodată, proiecte pentru utilităţi sau avizele necesare nu au putut fi emise până acum din aceleaşi motive. Prin acest proiect şi prin proiectul de realizare al noului Plan Urbanistic General vom putea realiza o planificare şi o dezvoltare urbanistică coerentă a municipiului”, a precizat George Şinghi.

Potrivit proiectului de hotărâre, este vorba despre o suprafaţă de 13,9851 ha în valoare totală de 11197,87 lei.