Primăria Tulcea a lansat procedura de achiziţie publică pentru dotarea unităţilor de învăţământ din municipiu, în cadrul proiectului cu finanţare europeană nerambursabilă „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul Tulcea”. Valoarea totală estimată a contractului este de 4.177.197,76 lei fără TVA.

Investiţia vizează dotarea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor de pe raza municipiului Tulcea pe patru linii de finanţare. Astfel, se doreşte digitalizarea mediilor de învăţare prin achiziţionarea de echipamente necesare procesului didactic – I9, respectiv digitalizarea a 263 săli de clasă cu echipamente TIC, cu condiţia ca cele existente în momentul actual să fie mai vechi de 5 ani. Totodată, vor fi dotate 16 laboratoare de informatică din reţeaua şcolară a municipiului Tulcea, de la toate nivelurile, inclusiv din reţeaua IPT – I9 şu I13 şi 255 săli de clasă pentru toate nivelurile de învăţământ preuniversitar I11 cu mobilier şi materiale didactice a. De asemenea, vor fi echipate cabinetele şcolare şi laboratoarele de ştiinţe – I11, dintre care şase cabinete şcolare, 22 cabinete psihopedagogice, 13 săli de sport, 15 laboratoare de ştiinţe dotate cu mobilier specific şi 14 laboratoare de ştiinţă dotate cu echipamente digitale. Totodată, vor fi echipate şase ateliere de practică cu materiale şi echipamente didactice şi cinci ateliere de practică dotate cu componente digitale specifice domeniului de calificare, aferente unităţilor de învăţământ din reţeaua ITP a municipiului Tulcea – I14.

Agenţii economici sunt invitaţi să depună oferte prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice până la data de 5 septembrie.